Slik gjør du
Vaniljeis
Kok opp melk, fløte og frøene fra vaniljestanga. Visp sammen eggeplommer og sukker. Tilsett vaniljemelka litt og litt i eggeblandinga mens du visper. Når du er ferdig, varmer du blandinga opp til 84 grader. Sil blandinga, og rør inn den bløtlagte gelatinplata. Sett blandinga i fryseren, eller kjør den i ei ismaskin.
Hylleblomstsorbé
Ha saft i ei ismaskin, eller i fryseren. Hvis du bruker fryser, må du stadig røre i sorbeen. Ellers blir den full av iskrystaller.
Banankaramell
Legg boksen med kondensert melk i en kjele, og dekk den med vann. Etter tre timer er innholdet blitt til karamell.
Bak bananene på 175 grader i ovnen. Skallene skal bli svarte. Det tar cirka 20 minutter. Bland banan, karamellsaus og sitronsaft til ei jevn blanding.
Sjokoladesaus
Bland alt og kok i en time. Spe med litt vann før servering.
Anretning
Legg ei skje banankaramell, vaniljeis og sorbé på hver tallerken. Ha over sjokoladesaus, og pynt med sitronmelisse.
Tips
OBS! Dersom noen får for seg at de vil lage dette med flytende nitrongen gjelder det å være forsiktig og bruke utstyr for å unngå forfrysningsskader. I programmet ble det gjort feil, noe som oppmerksomme seere påpekte. Bruk alltid kuldeisolerende hansker og vernebriller når du håndterer flytende nitrogen.