Det første vi tenker på, er kakao. Den kan komme fra pose, lages med melk og kakaopulver, eller du kan gå hele veien og bruke ekte kokesjokolade. Denne oppskriften er «på ordentlig».
Chai – på to måter
På en rekke språk betyr ordet «te», helt enkelt. Her til lands mener vi gjerne en krydra te når vi snakker om chai. Den kan lages både med varmt vann og med melk – chai latte. Vi har oppskrifter på begge deler.
- OPPSKRIFT: Hjemmelagde chai-teposer
- OPPSKRIFT: Indisk chai
- Flere oppskrifter på indisk mat
- Flere oppskrifter fra Mat med Anne
Varm tedrikk med whisky
Noen snakker om te-knekt når alkohol blandes inn i teen. Her er mer enn bare det: muscovadosukker og lime er også med på å sette smak.
Varm melk med kaffe og sjokolade
Hvorfor velge enten kakao eller kaffe latte? Denne oppskriften er litt begge deler. Uten alkohol.
Varm, krydret kaffe latte
Denne latteoppskriften er i slekt med chai, da den inneholder noe av det samme krydderet. Den lages imidlertid med espresso i stedet for sort te.
Varm eplevin med krydder
Varm vin, gløgg eller glühwein. Drikkene har ulike navn, men ligner hverandre. Akkurat denne lages med eplevin, kanel, kardemomme og vanilje.
Varm limonade med sitrongress og ingefær
Lime, limeblader, sitrongress og ingefær setter smak på denne. Den kan minne om mer sommerlige drikker, men serveres varm.
Kryddersirup til hjemmelaget gløgg
Det må vel ikke være jul for å lage gløgg, må det vel? Sirupen er anvendelig, og kan blandes med både vin, saft, sider eller eplemost.