Slik gjør du
Foul, lunken bønnesalat
Skjær tomatene i terninger. Hakk løk, vårløk, hvitløk, persille og chili. Bland alt i en gryte sammen med skylte bønner. Hell over sitron og olivenolje og salt etter smak. Kok fort opp i noen minutter. Server salaten lunken eller romtemperert.
Mykt tynnbrød
Varm opp vann og yoghurt til det er fingervarmt. Ha i en bolle og løs opp gjæren i væsken. Tilsett salt og olje og visp alt sammen. Tilsett hvetemel og arbeid alt sammen til en smidig deig. Den skal være ganske myk, men ikke klissete.
Dekk til deigen og la den heve i 30 minutter eller til den er dobbelt så stor.
Kjevle ut i veldig tynne brød (ca. 2-3 mm) på melet bakebord og stek dem med en gang i en tørr stekepanne uten noe fett, til brødet har fått en gyllen overflate. Stek brødene på begge sider.
Oppbevar brødene i et håndkle som etter hvert legges i en pose.
Stekt aubergine og halloumi med zatar
Skjær auberginen i centimetertykke skiver og stek på høy varme i mye olivenolje og litt flaksalt. Ta auberginen opp av oljen når den er gyllenbrun, la den renne av seg på kjøkkenpapir.
Press saften av 1/2 sitron over auberginen mens den er varm.
Skjær halloumien i skiver på samme måte som auberginen og stek gyllenbrun i litt olje på varm stekepanne. Legg lagvis halloumi og aubergine på et serveringsfat. Hakk mynte og strø over sammen med en teskje zatar eller sumac. Serveres varmt.
Til måltidet serveres også
- oliven
- olivenolje
- zatar
- tyrkisk yoghurt med sambal oelek
- reddiker
Tips
.