Appelsinkake

Glasuren på appelsinkaken er laget på melis og appelsinjuice.

Foto: Fra TV-serien «Duften av nybakt»

Appelsinkake med glasur

Her er oppskriften på Rachel Allens enkle appelsinkake med en saftig bunn og melisglasur med appelsinjuice. Dette er en syrlig og frisk kake som bare blir bedre av å stå noen dager.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 °C.
Smør og mel sidene i en rund kakeform, 20 cm, ha bakepapir i bunnen.

Smelt smøret forsiktig i en kjele og sett til side for å kjøle seg ned.

Visp sammen egg, revet appelsinskall, sukker og melis i noen minutter til røren er lys og litt luftig. Rør i smeltet smør og sikt i hvetemel og bakepulver. Vend det hele forsiktig sammen.

Hell røren i formen. Stek i ovnen i 35–40 minutter eller til den er gyllen. Sjekk med en bakepinne at den er ferdig.

Sett formen på en rist og la den stå i ca. ti minutter før du tar kaken forsiktig ut av formen. Avkjøl på rist.

Glasur
Sikt melis i en bolle og rør inn akkurat nok appelsinjuice til den er myk, men ikke rennende.

Når kaken er avkjølt setter du den på et kakefat og pynter med glasur. Serveres i skiver.

Kilde: Duften av nybakt / orig. tittel: Rachel Allen: Bake!