Slik gjør du
Finknus havrekjeksa med kjevle, eller i hurtigmiksar eller food processor. Bland med smelta smør/margarin og sukker. Trykk blandinga fast ned i ei smurd rund form, 22 cm i diameter.
Rør osten mjuk og kremaktig. Visp i mjølk, sukker, egg, vaniljesukker, seterrømme, rive sitronskal og pressa sitronsaft. Aus blandinga forsiktig opp i forma, så kjeksbotnen ikkje skal løyse seg opp.
Steik kaka på nedste rille i omnen ca. 1 time ved 160 °C. Kaka må vere stivna heilt igjennom. Ver merksam på at dersom vi stikk i kaka med kakepinne, kan det bli ei lita sprekke i den glatte overflata.
Avkjøl kaka i forma før du tar ringen av.
La kaka gjerne stå natta over i kjøleskapet før servering. Friske bær eller hermetisk frukt smakar godt til.
Tips
Oppdatering: Crème Chateau er ein ost som ikkje er i sal lengre. I staden kan du bruke Kremost naturell.
Se også: