Albuesnegl, albueskjell

Albueskjellet inneholder en albuesnegl. Den innbyr ikke akkurat til spising sånn som den er, men kan likevel brukes i matlaging.

Foto: Havforskningsinstituttet

Albueskjell

Albuesneglen, som bor i albueskjellet, er seig og egner seg ikke til mat på samme måte som andre snegler og skjell.

– Kjøttet er seigt som gummi, og kunne vært brukt til å lade en kanon og skyte gjennom et panserskip med, fleiper havforsker Torjan Bodvin.

Men albuesnegl kan brukes som smaksforsterker i andre sjømatretter.

Slik gjør du

Albusneglene løsnes ved å gi dem et kontant kakk i skallet, slik at de slipper taket. Sneglene gis et kort oppkok i sjøvann og tas ut av skallet.

Deretter finsnittes de og freses i en panne sammen med litt finhakket løk og pepper.

Over dette slår vi en vinskvett og litt (fersk)vann. Koker det ut og bruker det som basis for en suppe med andre ingredienser vi har sanket.

Her kan det være kjempegodt å tilføre for eksempel spiselige alger, blåskjell og fisk.

Tips

Kilde: Havforsker Torjan Bodvin