Albóndigas

Spanske kjøttboller i tomatsaus.

Foto: NRK

Albóndigas – spanske kjøttboller

Alexandra Solheim lærte Noman Mubashir å lage spanske kjøttboller i tomatsaus i TV-serien Yum yum. Dette er en av flere tapasretter.

Slik gjør du

Fjern skinnet på tomatene ved å skålde dem.

Bland salt, pepper, hakket persille og et fedd hvitløk i karbonadedeigen. Bløtlegg brødet i vann og bland det inn. Form deigen som små boller og stek dem i olivenolje på middels til høy varme.

Når kjøttbollene er brune utenpå med rå innvendig, legg dem i en bolle.

Stek et fedd hvitløk i olivenolje, knus tomatene og la det hele koke i stekepannen. Tilsett hvitvin om ønskelig. La koke i ca. 5 minutter og legg i kjøttbollene.

La det surre i ytterligere 5 minutter, strø over hakket persille og server.

Tips

I første episode kommer norskspanske Alexandra Solheim på besøk. På menyen står albondigas (kjøttboller i tomatsaus), tortilla (husmannsomelett) og gazpacho (kald grønnsaksuppe).

I første episode kommer norskspanske Alexandra Solheim på besøk. På menyen står albondigas (kjøttboller i tomatsaus), tortilla (husmannsomelett) og gazpacho (kald grønnsaksuppe).

Kilde: Alexandra Solheim