Tante Gudruns havremarvkjeks – Havrekjeksen til tante Gudrun var det verdt å vente på. Den er bakt med havremarv, sier Marit Røttingsnes Westlie. Havremarv er helkornet til havren, og er ikke like lett å få tak i alle steder. Men går du direkte til en baker, vil han som oftest kunne hjelpe deg.
Kakemenn De kan være harde, de kan være myke, og dekoren kan variere fra sted til sted, men smaken av disse julekakene er utvilsomt like god uansett hvilken del av landet du kommer fra.
Kokosmakroner Kokosmakroner er enkle julekaker. Det går fort og de smaker godt. En perfekt kokosmakron skal være sprø på toppen og litt seig og myk inni.
Bordstabel Deigen til julekakene som kalles bordstabel har så mye smør at den bør ligge i kjøleskapet før den kjevles ut.
Sandkaker Dette er blant mange julekakebakere den berømte sandkakeoppskriften til Ingrid Espelig Hovig. Med denne oppskriften er det garantert at sandkakene pent og pyntelig sklir ut av formene. Marit Røttingsnes Westlie bruker litt mer malte mandler enn det som står i Ingrid Espelid Hovigs oppskrift.
Sirupssnipper – Her i huset kaller vi også sirupssnippene for sirupssnupper. Det var det husets lille snuppe kalte dem da hun var lita, sier matblogger Marit Røttingsnes Westlie.