Lynstekt biff med brokkoli, vårløk, pepper og hvitløk

Vårgrønne grønnsaker og tynne strimler av biff servert på nudler.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Lynstekt biff med brokkoli, vårløk, pepper og hvitløk

Tynne biffstrimler, brokkoli, vårløk og asiatiske sauser er Lise Finckenhagens gode middagsforslag.

Slik gjør du

Skjær biffen i tynne skiver. Bland sammen kjøtt, soyasaus, maisenna, sesamolje og pepper i en bolle.

Del brokkolien i små buketter og skjær vårløken i grove biter. Riv eller finsnitt hvitløken og skjær løken i tynne båter. Grovhakk hvitløkgresset.

Varm en spiseskje peanøttolje i en wok eller stekepanne. Stek halvparten av kjøttet raskt over høy varme under stadig omrøring.
Ha det over på en tallerken. Varm woken på nytt med en spiseskje olje og stek resten av kjøttet.

Ta kjøttet ut av pannen og stek løken myk med resten av oljen. Tilsett hvitløk og halvparten av hvitløkgresset, stek videre i ett minutt under stadig omrøring. Ha i brokkoli, vårløk og en dash vann, la det steke/koke videre til brokkolien blir knapt mør.

Bland inn ketjap manis og det stekte kjøttet. Kok opp under omrøring og rør til slutt inn resten av hvitløkgresset.

Tips

  • Rist gjerne pepperkornene i en tørr, varm panne før de knuses. Da blir smaken rundere og mer aromatisk.
  • Dryss hakkede peanøtter over retten før servering.
  • Biff kan erstattes med kylling.
  • Grønnsakene kan varieres etter ønske. Asparges, aspargesbønner, paprika og sopp passer fint.

Ketjap manis er en mørk brun, tyktflytende indonesisk saus som ligner soyasaus, men er søtere og har en mer kompleks smak. Den er ofte krydret med hvitløk og stjerneanis.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen