Mor Monsen

Overrask noen med en spiselig gave. Mor Monsen kan pakkes fint inn og bli en velsmakende overraskelse.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Farmors Mor Monsen

Mor Monsen er en tradisjonell kake som bakes til jul. Her får du oppskriften fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

Rør smør og sukker lyst. Rør i eggene, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Tilsett revet sitronskall og siktet mel.

Fyll røren i en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm, som er kledd med bakepapir. Dryss over perlesukker, mandler og korinter.

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C til den er lysebrun, ca. 25 minutter. Den må ikke stekes for lenge. Avkjøl kaken på rist og skjær den opp i snipper.

Tips

Se også: «Jacobsen»

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen og «Jacobsen på lørdag»