Iskald grønnsaksuppe

Her er suppen servert i en skål av is og pyntet med blomster fra agurkurt.

Foto: Hege Gaarder-Hansen / NRK

Iskald grønnsaksuppe

Prøv deg på en iskald suppe en varm sommerdag. Tom Gausdal serverer gazpachoen i en skål laget av is.

Slik gjør du

Alle grønnsaker vaskes, tørkes og deles i mindre biter. Skrell agurken. Fjern frøene fra chilien. Grønnsakene legges i en blender og kjøres på full hastighet til suppen er helt glatt. Suppen siles og smakes til med salt.

Suppen serveres iskald. God olivenolje helles over. Sprøstekte brødskiver serveres ved siden av.

Sprøstekte brødskiver

Frys brødet og skjær tynne skiver av det, mens det er halvfrossent. Legges på stekebrett. Hell over olivenolje og litt salt. Stekes på 180 grader til de er gylne og helt sprø.

Isskål

Isskålen kan du lage med å blåse opp en ballong som du har puttet inn i en annen ballong. Deretter fyller du den ytre ballongen med vann og legger i fryseren. Når vannet har blitt til is skreller du av ballongene og du har en iskald suppeskål.

Tips

Om det er ønskelig kan du gjerne ha litt vodka i suppa, så blir det en slags Bloody-Mary-drink.

Kilde: Tom Gausdal i Sommeråpent 2011