Entrecôte med gorgonzolasmør

Denne gangen har Lise Finckenhagen brukt olje med ramsløk til grønnsakene. Det søte i paprika og rød løk står godt til smaken av blåmuggost.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Grillet entrecôte med gorgonzolasmør

Lise Finckenhagen griller entrecôte og serverer kjøttet med gorgonzolasmør. Godt tilbehør er grillede grønnsaker som vårløk, asparges og paprika.

Slik gjør du

Gorgonzolasmør

Bland alle ingrediensene til smøret godt sammen. Form smøret til en pølse i bakepapir eller med plastfilm. La smøret ligge i kjølskapet frem til servering.

Grilling

Gni biffene inn med olje, salt og pepper. Grill over sterk varme 10-12 minutter (medium), litt avhengig av tykkelsen på kjøttet. Snu kjøttet etter ca. 5 minutter. Legg de ferdig grillede biffene over på en kjøligere del av grillen og la dem hvile 5-10 minutter.

Skjær smøret i åtte skiver og legg to skiver på hver biff ved servering.

Tips

Rist de hakkede valnøttene i en tørr varm stekepanne til de blir gylne. Pass på så de ikke brenner seg. Avkjøl nøttene før du blander dem i smøret.

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Se også: Lises grilltips

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen