Thaisalat

Smak deg fram til den rette blandingen av sterkt, søtt, salt, surt og bittert.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Thaisalat med chilistekt kylling

En sursøt thaisalat med knasende sprø grønnsaker og varm chilistekt kylling er perfekt for deg som ønsker noe lekkert, sunt og smaksrikt.

Slik gjør du

Skjær gulrøtter, løk og slangeagurk i tynne strimler eller skiver. Finhakk vårløken.

Skjær kyllingen i passende biter.

Del chilien på langs og skrap ut frøene. Finhakk chilien.

Fres kyllingen i en varm panne i 3 - 4 minutter. Senk temperaturen og tilsett sukker, soyasaus og chili. La det hele frese videre noen minutter til kyllingen blir gyllen og sausen får sirupskonsistens.

Visp sammen revet limeskall, limesaft og 2 ts sesamolje i en liten bolle. Smak til med nam pla. Dressingen skal være syrlig og aromatisk.

Bland dressingen sammen med grønnsakene. Tilsett kylling, peanøtter og urter. Dryss over sprøstekt hvitløk og server.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen