Slik gjør du
Kveiten renses og sjekkes for friskhet (øyne, gjeller, lukt).
Kveiten fileteres og skinnet skjæres av. Skjær kjøttet i 12 flotte stykker.
Purrene vaskes i rikelig med kaldt vann, så alle jorden blir fjernet. Del purren i 12 stykker ca. 5 cm.
Løk og kapers hakkes fint og blandes med olje, eddik, sennep, honning, salt og pepper til en fin tykk vinaigrette.
Purrene kokes til de er møre i saltet vann.
Fjern purren fra vannet og legg dem over i vinaigretten sammen med litt av kokevannet slik at de suger vinaigretten og alle smakene til seg.
Kveiten stekes 1-2 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen og smakes til med salt og pepper. Server fisken med purre og poteter.
Kompott av snøkrabbe og potet
Potetene vaskes og kokes i saltet vann til de er møre. Vannet helles av, og potetene dampes tørre i gryten. Mos potetene lett med en skje.
Vend krabbe, rømme, smør, salt, pepper og finhakket gressløk i potetkompotten. Smak kompotten til med et par dråper eddik og serverer den varm til stekt kveite med purrevinaigrette.