Kveite med purre og kompott av krabbe og poteter

Stekt kveite smaker fantastisk med purre i kapersvinaigrette og en kompott av snøkrabbe og poteter.

Foto: Tellus Works Television AS

Kveite med purre og kompott av snøkrabbe og poteter

Claus Meyer har med seg oppskrifter fra Grønland i Smaken av Danmark. Denne gangen er det kveite som er hovedingrediensen.

Slik gjør du

Kveiten renses og sjekkes for friskhet (øyne, gjeller, lukt).

Kveiten fileteres og skinnet skjæres av. Skjær kjøttet i 12 flotte stykker.

Purrene vaskes i rikelig med kaldt vann, så alle jorden blir fjernet. Del purren i 12 stykker ca. 5 cm.

Løk og kapers hakkes fint og blandes med olje, eddik, sennep, honning, salt og pepper til en fin tykk vinaigrette.

Purrene kokes til de er møre i saltet vann.

Fjern purren fra vannet og legg dem over i vinaigretten sammen med litt av kokevannet slik at de suger vinaigretten og alle smakene til seg.

Kveiten stekes 1-2 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen og smakes til med salt og pepper. Server fisken med purre og poteter.

Kompott av snøkrabbe og potet
Potetene vaskes og kokes i saltet vann til de er møre. Vannet helles av, og potetene dampes tørre i gryten. Mos potetene lett med en skje.

Vend krabbe, rømme, smør, salt, pepper og finhakket gressløk i potetkompotten. Smak kompotten til med et par dråper eddik og serverer den varm til stekt kveite med purrevinaigrette.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer