Slik gjør du
Sennepsdressing
Visp sammen sennep, eddik, litt salt og pepper. Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig visping. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig og bland til slutt inn sjalottløk og gressløk.
Asparges
Fjern den tørre enden av aspargesen, 2–3 cm. Skrell den nederste halvdelen av stilken med en aspargesskreller. Nye spede norske asparges er ikke nødvendig å skrelle. Bruk en stor, vid kjele og kok opp rikelig med godt saltet vann. Slipp aspargesen ned i vannet og kok i 1–4 minutter, avhengig av tykkelse. sjekk underveis om de er klare, skjær av en liten bit nederst på en asparges og smak. Gi aspargesen et kort opphold i iskaldt vann, da bevares farge og sprøhet. La dem renne av seg på et kjøkkenhåndkle.
Aspargessalat med røykelaks
Fordel aspargesen på tallerkener. Bland litt dressing i salaten og legg den oppå aspargesen. Hakk eggene og dryss over.
Dander røykelaksskivene, dryss over krutonger og drypp litt dressing rundt på tallerkenen. Resten av dressingen kan serveres i en skål ved siden av.
Tips
Røykelaks og egg kan byttes ut med spekeskinke og tynne skiver parmesan.