Slik gjør du
Mørdeig
Smuldre smøret i melet. Ha i sukker. Bland inn halvparten av et sammenpisket egg litt etter litt til deigen henger sammen. Sett den til kjøling i kjøleskapet i 30 minutter.
Kjevle den ut mellom to lag plastfolie. Ta av det ene laget plastfolie og la det andre laget hjelpe deg når du skal ha deigen over i formen. Press deigen ned i formen og ta av kanten øverst. Fyll bunnen med tørre erter og stek bunnen ved 180 °C i 20 minutter.
Ta ertene ut. Pensle med egg. Ha tertebunnen tilbake i ovnen noen minutter. Egget danner en hinne som hindrer fyllet å trekke inn i bunnen.
Fyll
Del pasjonsfrukten i to og ta ut massen med en teskje. Sil fra frøene. Ta vare på frøene til senere.
Ha egg, eggeplomme, revet skall fra 1 sitron og sukker i en bolle og visp et par minutter. Tilsett fløte, sitronsaft fra 3 sitroner, saften fra appelsinen og de to pasjonsfruktene. Bland godt, røren skal helst være uten bobler.
Hell fyllet forsiktig i den ferdigstekte bunnen slik at det ikke søler. Hvis du venter med den siste resten til du har satt kaken i ovnen og heller på resten der, så er det lettere å unngå å søle.
Reduser temperaturen i ovnen til 160 °C og stek i 20 minutter. Ta ti av pasjonsfruktfrøene ut av membranen som omgir dem. Legg dem på toppen av kaken. Sett kaken i ovnen igjen og stek videre i 5-15 minutter eller til fyllet er stivnet. Det bør bare bevege seg veldig lett når du tar terten ut av ovnen.
La terten avkjøles i ca. 15 minutter før du tar den ut av formen. Dryss melis på toppen før servering.