Slik gjør du
Oppskriften gir 8 store eller 16 små marengs.
Forvarm ovnen til 140 ºC. Bruk bakepapir på stekebrettet.
Ha eggehviter og en klype salt i en stor skinnende ren bolle og visp til du kan forme myke topper. Bruk kjøkkenmaskin. Ha i sukker, en spiseskje om gangen, pisk godt mellom hver skje. Når alt sukkeret er i skal marengsen danne stive topper når du løfter vispen ut.
Vend raskt inn vaniljeekstrakt. For å oppnå fargeeffekt, dypp en pinne i konditorfargen og lag striper i marengsen. Lag kuler med to spiseskjeer og sett marengsene på stekebrettet.
Stekes i ovnen i 35-40 minutter. De er ferdige når de slipper bakepapiret. Skru av ovnen og la dem avkjøles i ovnen med døren litt på gløtt i 20-30 minutter.
En test på at de er ferdige er å trykke forsiktig på undersiden av marengsen. Den bør være sprø men også gi etter for litt press.
Bringebærkrem
Mos bringebær og sukker i en matprosessor. Fjern frøene fra bringebærene gjennom en sil. Pisk kremen. Vend inn så mye bringebærsaus du ønsker i kremen.
Legg en raus spiseskje bringebærkrem på bunnen av en marengs. Legg en annen marengs med bunnen mot kremen på toppen. Det blir som en marengs-hamburger med krem i midten. Server eventuell gjenværende bringebærsaus ved siden av.
Tips
Marengsene kan oppbevares i to eller tre dager i en tett boks.