Luksuspanne

Oppskriften på luksuspanne med laks og krepsehaler har NRK Trøndelag fått fra Anne Grete Fredericia Kaufmann, Steinkjer.

Foto: Ole Johan Ramfjord / NRK

Luksuspanne med laks og krepsehaler

Skalldyr og laks i skjønn forening. Den fine, gule fargen kommer fra safran. Denne retten lager du i en dyp stekepanne, traktørpanne, eller i en vid gryte.

Slik gjør du

Rens og skjær purren i ringer, rødløken i båter, fenniklene i tynne strimler og eplet i terninger.

Smelt smøret i en traktørpanne, fres grønnsakene sammen med karri, safran og tomatpuré i noen minutter under omrøring.

Ha i fiskebuljongen. La det surre litt til grønnsakene er litt myke. Ha i fløten. La det koke videre. Smak til med salt, pepper, paprika og eventuelt mer karri. Legg i laksefilet i store terninger og krepsehaler. La det trekke i 5 minutter.

Tips

Luksuspanne serveres med kokte poteter eller ris.

  • I denne oppskrifta kan krepsehalene byttes ut med store reker.
  • Fennikel kan erstattes med stilkselleri.
  • I stedet for fiskebuljong kan hvitvin brukes.

Kilde: Anne Grete Fredericia Kaufmann, Steinkjer