Video Andreas Myhrvold lager fiskegrateng

Andreas Myhrvold viser deg hvordan du pisker eggehviten til fiskegratengen akkurat passe.

Fiskegrateng

Fiskegratengen kan serveres med kokte poteter og smeltet smør med revet egg i.

Slik gjør du

Kok makaronien etter oppskriften på pakken.
Fisken renses fri for skinn og bein og kuttes opp i fine biter.
Sett stekeovnen på 180 ºC.

Hvit saus

Smelt smøret, rør i mel og spe med melk. La sausen koke godt opp under konstant omrøring. Smak til med salt, pepper og muskat. Fisken og eggene vil trekke til seg mye smak. Trekk kjelen av platen og avkjøl sausen litt, ca 15 minutter.

Eggehviter

I mellomtiden pisker du eggehvitene godt sammen.

Fiskegrateng

Hakk purre og persille. Bland sammen med makaronien. Ha i fiskebitene.

Den stivpiskede eggehviten vendes i sausen. Vend sausen inn i makaroniblandingen. Hele blandingen has over i en smurt ildfast form. Strø på rikelig med brødkrum.

Stek gratengen i midten av stekeovnen på 180 ºC i 40-45 minutter.

Tips

Hvordan lager du hvit saus? Se videoen, men lag saus uten løk til fiskegratengen.

Video Andreas Myhrvold lager hvit saus

Kilde: Gastronomisk Institutt