Video Andreas Myhrvold lager fritert rødspette

I videoen viser Andreas Myhrvold deg hvordan du fileterer rødspetten og tar av skinnet. Du får fire fine fileter uten bein fra hver fisk.

Fritert rødspette

Fritert rødspette serveres med remulade og tomatsalat. Oppskriftene finner du nederst her.

Slik gjør du

Bland salt og pepper i melet.

Rødspettefileter uten skinn og bein vendes først i mel, så i pisket egg og til slutt i tørkede brødsmuler eller pankomel.

Ta filetene en runde til i egg og brødsmuler.

Friteres så i solsikkeolje på ca 170 ºC til de har en gyllen farge.

Når filetene er ferdige legges de på et kjøkken håndklede/papir får å få av den overflødige oljen.

Ved servering har man litt sitronsaft på fisken.

Tips

Server rødspetten med remulade og tomatsalat.

Flere oppskrifter: Oppskrifter med video fra Gastronomisk Institutt

Kilde: Gastronomisk Institutt