Video Andreas Myhrvold lager seibiff med løk

Andreas Myhrvold øser fett over seibiffene mens han steker dem. Se hvordan han gjør det.

Seibiff med løk

– Slutt å kjøpe frossen sei, sier Andreas Myhrvold fra Gastronomisk Institutt. Her får du video og oppskrift på seibiff med løk.

Slik gjør du

Stekt løk
Løken skrelles, deles i to og kuttes i fine strimler.

Smelt smøret i en kjele og surr løken på middels varme til den er gyllen og har karamellisert seg, ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

Seibiff
Seibiffene saltes og pepres, og vendes godt i mel. Ha salt og pepper i melet også.

Varm opp en stekepanne og ha på oljen, stek seibiffene på begge sidene til de har fått en fin sprø og brun skorpe. Ha så på smøret og stek dem ferdig i pannen. Ca. 2 minutt på hver side.

Tips

Server seibiffene med kokte poteter eller potetpuré og gulrøtter. Smør tilsatt kapers og finhakka gressløk gjør seg godt til.

Hvordan fileterer jeg fisken? Andreas Myhrvold viser deg det her: Å filetere fisk

Kilde: Gastronomisk Institutt