Video Andreas Myhrvold lager blåskjell med mer

Spis blåskjellene først og kos deg med suppen etterpå, anbefaler Andreas Myhrvold.

Blåskjell med mer

Her får du oppskriften på blåskjell hvor kraften kokes inn til suppe som du spiser samtidig. Kokk Andreas Myhrvold viser deg hvordan det gjøres.

Slik gjør du

Kutt gulrøttene i små terninger. Bruk bare det hvite på purren. Skjær opp i tynne strimler. Skjær opp vårløken i tynne skiver.

Varm opp en kjele og ha i oljen. Surr hakket hvitløk, løk og gulrot i cirka ett minutt på sterk varme. Ha i blåskjell, purre og vårløk. La dette surre i 30 sekunder under omrøring. Ha på hvitvin og ta på lokk. La det koke til blåskjellene åpner seg, cirka fem minutter. Ta ut blåskjellene og ha dem i porsjonsskåler eller en stor skål.

Sil kraften i en gryte og la den koke inn i cirka fem minutter. Tilsett fløte og crème fraîche mens du rører godt. Smak til med salt og pepper, cayennepepper og sitron. Du kan runde av smaken med litt smør. Dryss over hakket gressløk til slutt.

Serveres i porsjonsskåler. Fyll først med blåskjell og ha suppen over etterpå.

Tips

Les og se mer om hvordan du sjekker blåskjellene og damper dem: Dampede blåskjell

Kilde: Gastronomisk Institutt