Slik gjør du
Kutt gulrøttene i små terninger. Bruk bare det hvite på purren. Skjær opp i tynne strimler. Skjær opp vårløken i tynne skiver.
Varm opp en kjele og ha i oljen. Surr hakket hvitløk, løk og gulrot i cirka ett minutt på sterk varme. Ha i blåskjell, purre og vårløk. La dette surre i 30 sekunder under omrøring. Ha på hvitvin og ta på lokk. La det koke til blåskjellene åpner seg, cirka fem minutter. Ta ut blåskjellene og ha dem i porsjonsskåler eller en stor skål.
Sil kraften i en gryte og la den koke inn i cirka fem minutter. Tilsett fløte og crème fraîche mens du rører godt. Smak til med salt og pepper, cayennepepper og sitron. Du kan runde av smaken med litt smør. Dryss over hakket gressløk til slutt.
Serveres i porsjonsskåler. Fyll først med blåskjell og ha suppen over etterpå.
Tips
Les og se mer om hvordan du sjekker blåskjellene og damper dem: Dampede blåskjell