Denne suppen har mye god smak. Andreas Myhrvold lager tomatsuppe.

Løk, hvitløk og chili setter en spiss på smaken. Egg, gresskarfrø, krutonger og basilikumblader gjør tomatsuppen til et festmåltid.

Tomatsuppe

Legg vekk posesuppen og prøv deg på denne oppskriften. Andreas Myhrvold viser deg hvordan du lager tomatsuppe fra bunnen.

Slik gjør du

Hakk chili. Skrell løk og hvitløk og kutt i grove terninger. Varm opp olivenoljen i en kjele og surr løk, chili og hvitløk. Ha på litt salt og pepper.

Tilsett hermetiske tomater, grovhakkede plommetomater og buljongen. Kok dette til alt er mørt, ca. 20 minutter.

Kjør suppen til en glatt puré enten med stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Smak suppen til med smør, crème fraîche, salt og pepper.

Om buljong
Buljongen bruker vi for å få en litt mer kompleks smak. Her må du smake deg til hvor mye buljong du vil ha i. Løs opp buljongen i vann i det blandingsforholdet som står på pakken/glasset. Ha i litt etter litt av buljongen i suppen og smak til du synes det er passe.

Tips

Server suppen med kokt makaroni, hardkokt egg, krutonger, ristede gresskarkjerner og noen friske basilikumblader.

Kilde: Gastronomisk Institutt