Slik gjør du
Skrell potetene og del dem i skiver.
Kutt hvitløk og purreløk i små terninger. Surr hvitløk og purreløk i en gryte i olje på middels varme i ca. 3 minutter. Ha potetene i gryten. Hell på fløte, melk og kraft og kok mørt. Ca. 15 minutter.
Kjør suppen glatt med stavmikser eller i kjøkkenmaskin. Smak til med salt, pepper og sitron, eventuelt kajennepepper.
Server suppen rykende varm med hvitløkskrutonger, ristede gresskarkjerner, et kajennedryss og noen dråper olivenolje.
Krutonger
Sett stekeovnen på 150 ºC.
Ha oljen og de to feddene med hvitløkene i en liten ildfast form. Kutt loffskivene i fine små terninger og vend de inn i oljen. Ha på salt og pepper og stek de i ovnen til de er gylne.
Sil krutongene og legg de på kjøkkenpapir for avfetting.
Tips
Andreas Myhrvold viser deg hvordan du lager andre gode supper også.
- Oppskrift med video: Tomatsuppe
- Oppskrift med video: Blomkålsuppe
- Oppskrift med video: Fiskesuppe