Video Andreas Myhrvold lager kålstuing

Andreas Myhrvold bruker spisskål i kålstuingen.

Kålstuing

Kålstuing er ypperlig tilbehør til kjøttkakene og annen kjøttmat. Og hvis du ikke vet hvordan du lager den hvite sausen, får du oppskrift på den også.

Slik gjør du

Skjær kålen i terninger. Kokes opp med vann og salt i ca. 2-3 min. Ta opp kålen og legg den til side.

Spar kraften.

Smelt margarin i en tykkbunnet kjele og rør inn melet til en jevn blanding. Tilsett kålkraft og melk til passe tykkelse. Smak til med muskat.

Tilsett kålen. Det kan lønne seg og ta av litt av sausen før du tilsetter kålen, slik at du selv kan bestemme hvor mye saus du synes er nok.

La det småkoke i 5 minutter.

Tips

I videoen har Andreas Myhrvold den hvite sausen ferdig laget. Lurer du på hvordan han laget den? Her er oppskriften:

Oppskrift:

Kilde: Gastronomisk Institutt