Slik gjør du
Bakt sellerirot
Rens selleriroten for jord og annet rusk, men la skallet være på. Strø godt med salt på en bakeplate, gjerne kledd med bakepapir, og plasser selleriroten/røttene i saltet. Ha brettet i ovnen på 180 grader. De kan også bakes i folie på grillen, perfekt til sommerens grillfester!
Røttene bakes i omtrent to timer. De er ferdig når de er møre og saftige. For matnerden: Den perfekte kjernetemperaturen er 88 grader.
Kryddersmør
La smøret romtempereres. Pisk smøret til det blir hvitt, gjøres enklest med kjøkkenmaskin. Da blir smøret luftig. Tilsett sitronsaft mens smøret piskes så blir det også blankt. Smak til med ekstra salt og friske krydderurter, for eksempel persille, rosmarin og timian.
Tilpass urtene etter hovedretten: Lam tåler «tyngre» krydder enn for eksempel fisk, som krever renere smaker.