Kjøtt i mørke

Mørt kjøtt, god saus, kokte poteter, dampet kål og rørte tyttebær er tradisjonell norsk søndagsmiddag.

Foto: Aksel Faanes Persson / NRK

Kjøtt i mørke

Det kalles sosekjøtt, småsteik eller kjøtt i mørke. Kjøtt og saus serveres med dampet kål, kokte poteter og rørte tyttebær. Kokkens tips er at mel og smør må brunes godt.

Slik gjør du

Stykk opp kjøtt og løk i terninger. Brun det i smør i en jerngryte. Når kjøttet har fått en gyllen farge, tilsettes hvetemel. Brun dette godt slik at melet blir godt brunet. Tilsett kraft eller buljong, salt og pepper. Kok opp dette og rør ut eventuelle klumper. Sett gryta i stekeovnen på 160 grader. La dette stå med lokk i to timer.

Server med kokte poteter, dampet kål og rørte tyttebær.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i Brønsj/NRK P1