Slik gjør du
Rens grønnsakene. Hakk løken, finhakk hvitløken og skjær selleri og gulrot i små terninger/biter.
Bruk en stor panne og fres alle grønnsakene og spisskummen over middels varme til grønnsakene blir helt myke (cirka 10 minutter). Rør ofte slik at det ikke fester seg i pannen.
Skru opp varmen og tilsett kvernet kjøtt. La det steke til kjøttet har fått god farge. Rør jevnlig. Tilsett tomatpuré og timian, og la det frese videre i et par minutter under omrøring. Hell i rødvin og kraft, og la det hele småputre i cirka 15-20 minutter til sausen tykner noe. Smak til med salt og kvernet pepper.
Rens og del blomkålen i jevne biter eller buketter. Kok blomkålen mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Det er viktig at vannet renner godt av. Mos blomkålen sammen med smør og fløte. Smak blomkålmosen til med salt og pepper.
Hell kjøttsausen over i en passende ildfast form. Bre over blomkålmosen. Dryss over parmesan, og drypp over noen gode dråper olivenolje, hvis ønskelig. Bak «paien» ved 200 grader i cirka 30 minutter, eller til toppen er gyllen.
Dryss over litt hakket persille, og server «paien» rykende varm. Lag gjerne en grønn salat som ekstra tilbehør.