Pinnebrød

Deigen surres rundt en pinne for å stekes. Den kan også surres rundt en pølse. Da får du ferdig pølse med brød.

Foto: NRK

Pinnebrød

Pinnebrød er en enkel måte å lage mat på tur. Barna kan være med å finne pinner, de kan være med å surre deigen og de kan holde pinnen over bålet eller grillen.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene. Kna deigen sammen. Ha deigen i en plastpose sammen med litt olje.

Klem ut lange strimler av deigen og surr den rundt en pinne. Pass på at deigen ikke blir for tykk, den skal helst bli gjennomstekt før den blir brent.

Hold pinnen med brødet over bålet eller grillen og stek til brødet har fått fin farge og er gjennomstekt.

Deigen kan oppbevares flere dager i kjøleskap.

Tips

Tilsett kardemomme og/eller kanel i deigen, og du får pinnebrød som smaker som boller.

Kilde: Stian Iversen i NRK Rogaland