Skvallerkåltagliatelle

Skvallerkåltagliatelle med ostesaus og røykelaks.

Foto: NRK

Skvallerkåltagliatelle

I stedet for å irritere deg over hvordan ugresset skvallerkål tar over plenen, kan du plukke de friske skuddene og lage fristende grønn og sunn tagliatelle av dem.

Slik gjør du

Forvell skvallerkålen i kokende vann. Sil fra vannet, og hakk skvallerkålen i små biter med en stavmikser. Legg skvallerkålen i et kjøkkenhåndkle og kryst ut så mye som mulig av vannet.

Hell melet i en liten haug på bordet og lag en fordypning i midten av haugen. Ha eggene, skvallerkålen og saltet i fordypningen. Bland ingrediensene i midten med en gaffel. Bland etter hvert forsiktig inn litt og litt mel til alt til slutt er blandet inn. Deigen må så knas i minst fem minutter. Kna inn mer mel hvis deigen er klissete.

Deigen må gjerne hvile i 30 minutter før du kjører den gjennom pastamaskinen i flere omganger. Del deigen opp i lange strimler.

Kok pastastrimlene «al dente» i rikelig, lettsaltet, fosskokende vann i fem minutter.

Tips

Serveres med hvit ostesaus og røykelaks til.

Kilde: Ellen-Beate Wollen i TV-serien Naturligvis/NRK1