Kikertsuppe med få ingredienser

Tradisjonell ertesuppe må planlegges i god tid. Rockekokkens kikertsuppe lager

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo

Kikertsuppe med få ingredienser

Lars Erik Vesterdal lager ertesuppe på den raske måten. I denne oppskriften bruker han ferdig kokte kikerter på boks, svinekjøtt og gressløk.

Slik gjør du

Kutt opp kjøttet i terninger, og kok det mørt i 1,2 liter lettsaltet vann. Her kan du eventuelt også ha i en buljongterning. Når kjøttet er mørt tar du det opp av kraften.

Ha kokte kikerter i kraften. Kok opp og mos kikertene med en stavmikser. Ikke kjør stavmikseren for lenge. Det er bare godt at det er noen hele og halve kikerter i suppen.

Legg det kokte kjøttet tilbake i suppen og dryss over masse finkuttet gressløk. Server kikertsuppen med godt brød og smør.

Tips

  • Suppen kan varieres med oksekjøtt eller kylling.
  • Det grønne må ikke være gressløk. Prøv med purreløk eller persille.
  • Variasjon: Lars Erik Vesterdals kikertsuppe med bacon og persille

Kilde: Lars Erik Vesterdal i Brønsj/NRK P1