Bakt aubergine med salsa verde

Kjøttet i auberginen skal rutes opp og dynkes med olje før den settes i ovnen.

Foto: Richard Nystad

Bakt aubergine med salsa verde

Aubergine er en grønnsak som må bakes eller stekes, ofte i mye olje. I denne oppskriften fra Richard Nystad bakes den i ovnen og serveres med en grønn saus, salsa verde.

Slik gjør du

Bakt aubergine

Behold stilken og del auberginene i to på langs. Skjær ruter på kjøttsiden. Pensle olivenolje på kjøttsiden til auberginene er mettet, dvs. ikke suger til seg mer olje. Skrubb salt og oregano over auberginene. Stek dem i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, til de er møre.

Salsa verde

Salsa verde betyr grønn saus. Kjør alt i en food processor til en glatt masse

Tips

Bakte auberginer kan du servere som et eget måltid eller som en del av måltidet. Du trenger omtrent en og en halv aubergine per person hvis du ikke har noe annet ved siden av.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj, NRK P1