Quinoasalat med rosiner og limedressing

Quinoasalat fra Jørn Hoel. Han blander friske grønnsaker sammen med kokte quinoafrø.

Foto: Kjetil Kooyman / NRK

Quinoasalat med rosiner og limedressing

Jørn Hoels oppskrift på salat med quinoa, agurk, mandler, tomat, mynte, rosiner, vårløk og limejuice.

Slik gjør du

Siden quinoafrøene inneholder et kjemisk stoff som kalles saponin, med en smak som minner om bitter såpe, er det lurt å vaske frøene før du koker dem. Ha deretter frøene i en gryte, og kok dem i dobbelt så mye vann som frø. Det tar 15 til 20 minutter.

Når alt vann er kokt inn, legges quinoafrøene over på et matpapir til avkjøling.

Rist mandelskiver i en tørr panne på medium varme til de blir harde. Pass på at de ikke brenner seg.

Skjær vårløken i tynne skiver, og grovhakk myntbladene.

Skrell agurken, og del den i to. Med en teskje skraper du vekk frøene i midten. Skjær agurken i passe tynne, halvmåneformede skiver.

Del cherrytomatene i to.

I en salatskål blandes alle ingrediensene godt sammen med de avkjølte quinoafrøene.

Smak til medpresset limesaft, olivenolje og nykvernet pepper og salt. Pynt med ferske mynteblader.

Tips

Oppskriften er også publisert på Jørn Hoels blogg Trøffelhelt.

Kilde: Jørn Hoel i Nitimen