Slik gjør du
Siden quinoafrøene inneholder et kjemisk stoff som kalles saponin, med en smak som minner om bitter såpe, er det lurt å vaske frøene før du koker dem. Ha deretter frøene i en gryte, og kok dem i dobbelt så mye vann som frø. Det tar 15 til 20 minutter.
Når alt vann er kokt inn, legges quinoafrøene over på et matpapir til avkjøling.
Rist mandelskiver i en tørr panne på medium varme til de blir harde. Pass på at de ikke brenner seg.
Skjær vårløken i tynne skiver, og grovhakk myntbladene.
Skrell agurken, og del den i to. Med en teskje skraper du vekk frøene i midten. Skjær agurken i passe tynne, halvmåneformede skiver.
Del cherrytomatene i to.
I en salatskål blandes alle ingrediensene godt sammen med de avkjølte quinoafrøene.
Smak til medpresset limesaft, olivenolje og nykvernet pepper og salt. Pynt med ferske mynteblader.
Tips
Oppskriften er også publisert på Jørn Hoels blogg Trøffelhelt.