Kyllingwraps

Kyllingwraps som er gratinert i ovnen.

Foto: Tom Gaudland

Kyllingwraps

Ungdommer kan lage mat og de vet hvordan wrap med kylling skal smake. Denne oppskriften er hentet fra kokeboken «Ei herlige røra» som elever på Riska ungdomsskole i Sandnes har laget for å skaffe inntekter til klasseturen.

Slik gjør du

Kutt kyllingen i terninger. Løk og hvitløk kuttes i små biter.

Stek kyllingen i olje sammen med løk og hvitløk til kyllingen er hvit. Hell over chunky salsa. Rør godt om og hell over fløten. Kok dette inn til det er litt tykkere enn saus (ca. 30 minutter).

Smak til med salt, pepper og kjøtt- og grillkrydder.

Legg kyllingfilet i midten av hver lefse (skal være to gode skjeer) slik at det blir en stripe. Brett lefsa og legg den i ildfast form med bakepapir.

Strø over ost og sett formen på midterste rille i stekeovnen på 220 °C i ca. 10-15 minutter. Dette kan variere fra ovn til ovn. Osten skal smelte og bli gyllen, da er retten ferdig.

Tips

Serveres med ris og salat. Det er også veldig godt med rømme, ostedip og salsasaus til.

Kilde: Liv Maren Nordbø Olsen i «Ei herlige røra»