Frisk spiresalat med sik

Spirer og skudd kan du dyrke selv hjemme på kjøkkenbenken. Da får du dem så friske som det går an. Her servert med soyamarinert sik.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Salat med spirer og marinert fisk

Paul Svensson tilbereder en lett fiskerett med sik med blant annet lime og chili i dressingen. Spirer og skudd gir en frisk smak av vårgrønt.

Slik gjør du

Bland soya, vann og sukker til en lake. Legg fisken i laken i 1 1/2 time. Skjær fisken i tynne skiver.

Skjær grønnsakene i tynne strimler og bland med spirer og skudd. Bland sammen nyristede og knuste sennepsfrø med limeskall av to lime, saften av tre lime, sukker og finhakket chili til en dressing. Bland grønnsakene i dressingen. Serveres på de tynne fiskebitene.

Tips

Mer sunt og grønt? Her er Paul Svenssons råsaft med hvetegress.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE