Små sjokoladekaker med kaffe, whisky og krem

Lises cake-away. Ta med deg sjokoladekaken på glass.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Små sjokoladekaker med kaffe, whisky og krem

Små sjokoladekaker, en til hver, med kaffe, whisky og krem. Lise Finckenhagens utgave av «whisky in the jar».

Slik gjør du

Varm ovnen til 180 grader og smør glassene lett med litt mykt smør eller nøytral olje.

Smelt smøret i en kasserolle. Rør inn vann og kakao. Rør til blandingen blir helt glatt og jevn. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland sukkeret godt sammen med det tørre. Tilsett halvparten av kakaosmøret og rør til alt er blandet (det er enklest å bruke en kjøkkenmaskin). Tilsett resten av smøret og bland godt. Visp inn et og et egg. Visp til slutt inn rømme. Fyll røren over i glassene, fyll de ca. ¾ fulle. Stek kakene midt i ovnen i ca. 30–40 minutter, sjekk med en kakepinne da steketiden er avhengig av størrelsen på glassene (kakene kan gjerne være litt myke i midten).

Bland sammen kaffe, sukker og whisky til dynking. Stikk noen små hull i kakene og dynk hver kake med et par skjeer av kaffeblandingen. Avkjøl kakene i romtemperatur.

Visp fløte og sukker til myk krem og bland inn whisky.

Topp kakene med kremen før servering.

Tips

Oppskriften kan også lages som en større kake i en vanlig rund kakeform kledd med bakepapir, ca. 22 cm i diameter. Da vil steketiden være ca. 1 time.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+