For de fleste er Halloween eller allehelgensaften tett forbundet med godteri. Men for alle som ikke er på konfektkjøret, kan feiringa virke uinteressant – men det trenger ikke være sånn.
- LES OGSÅ: Halloween-godteriet du kan lage sjøl
Mange sverger til at Halloween er barnas aften. Pølse i brød er en klassiker, men svenske Tina Nordström legger litt mer innsats i retten. Hun baker pølsebrødet i ovnen samtidig som pølsene ligger inni, og lager både rød og gul ketsjup til – den røde har tomat som base, mens gulfargen kommer fra gule tomater og mango.
- OPPSKRIFT: Pølser i sovepose
- OPPSKRIFT: Rød og gul ketsjup
- LES OGSÅ: Hva er egentlig barnemat?
Kokken: – Mat på pinne er kult
Nordströms landskvinne Sara Begner hadde også et program i sin helhet viet barna denne høsten. I Saras kjøkken lagde hun pinnefest for de minste gjestene. De fleste veit at mat blir kulere når den serveres på pinne, mener Begner.
- OPPSKRIFT: Kjøttdeigspyd x 3
- OPPSKRIFT: Kyllingspyd
- OPPSKRIFT: Søtpoteter til pinnemat
Mat som ser ut som noe annet enn mat blir garantert en vinner på Halloween-festen til klassen. Kyllinglår kan pakkes inn i en enkel pizzadeig, og få øyne og munn før en tur inn i ovnen.
Og kanskje kan det friste med fisk, sjøl om det er fredag, hvis den ser ut som gatekjøkkenmat.
- OPPSKRIFT: Kyllingspøkelser
- OPPSKRIFT: Lakseburger
Ikke kast gresskaret!
Du må ikke spise gresskar til Halloween, men du kan. Dessuten – lager du gresskarlykt eller bruker gresskar til andre dekorasjoner, er det ingen vits i å kaste det som er inni.
Artikkelen fortsetter under bildet.
- LES OGSÅ: Slik skjærer du ut gresskaret
- LES OGSÅ: Kjøper gresskar, men spiser det ikke
Bildet øverst i saken viser Lise Finckenhagens gresskarsuppe. Den får nydelig farge av gresskar og søtpotet, og ingefær, chili, sitrongress og kokos setter smak på suppa.
- OPPSKRIFT: Gresskarsuppe
- OPPSKRIFT: Sylta gresskar
- LES OGSÅ: 15 oppskrifter med gresskar
Skal du flotte deg til helga, kan oppskriften fra Hygge i Strömsö tidligere denne uka kanskje passe. I programmet baker de gresskar sammen med rødløk, og serverer det med andebryst.
Gresskarfrøene friteres og strøs over til slutt, men du trenger ikke gjøre det så komplisert. Det er nok å ha litt olje og salt på dem, og steike dem på bakepapir i ovnen til de blir lysebrune.
- OPPSKRIFT: Bakt gresskar og andebryst
- NETT-TV: Se Hygge i Strömsö