Vannbakkels med hjemmelaget vaniljekrem

Hjemmelaget vaniljekrem i Lise Finckenhagens vannbakkels.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Hjemmelaget vaniljekrem med smør

Lise Finckenhagen lager vaniljekrem som skal brukes i bakverk. Du kan fylle den i vannbakkels, søt gjærbakst eller kaker.

Slik gjør du

Hell melken i en tykkbunnet kasserolle. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen over i melken og gi det et oppkok. Trekk kasserollen til side og la melken trekke smak i 10-15 minutter. Ta ut vaniljestangen.

Visp eggeplommer, sukker og maisenna luftig og klumpfri i en bolle. Hell melken over eggeblandingen mens du visper. Visp til blandingen er helt glatt.
Hell alt tilbake i kasserollen. Kok opp under konstant visping til kremen blir tykk og fin (den må koke til det bobler skikkelig).

Ta kremen fra varmen, la den få avkjøle seg et par minutter før du visper inn smøret. Visp til kremen er helt glatt. Gni den varme kremen gjennom en sil og over i en vid bolle eller form.

Legg plastfolie helt ned på kremen for å unngå snerk. Oppbevar vaniljekremen i kjøleskapet frem til bruk.

Tips

Vaniljekremen blir vaniljekrem med sjokolade hvis du har hakket sjokolade i kremen mens den ennå er varm.

Oppskrift: Fylte vannbakkels

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+