Fylte og panerte svinekoteletter med varme plommer

Fylt og panert er toppen av lykke, sier Lise Finckenhagen om fylte og panerte svinekoteletter med varme plommer.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Fylte og panerte svinekoteletter med varme plommer

Svinekoteletter, blåmuggost og varme plommer er en god kombinasjon. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Bruk en skarp kniv og lag en lomme på langs av kotelettene. Del osten i fire like deler, trykk en ostebit godt inn i hver lomme og klem lommen godt igjen. Krydre kotelettene med salt og pepper og vend de først i mel, så i egg og til slutt i loffsmuler. Stek de fylte, panerte kotelettene gylne og sprø i en blanding av smør og olje. Er du usikker på om de er ferdigstekte kan du eventuelt ettersteke kotelettene i ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Varme plommer

Del plommene i to og fjern steinene. Stek plommene (med snittflaten ned) i smør/olje og honning til de begynner å mykne. Bland de stekte plommene (og eventuell saft fra pannen) sammen med salaten og nøttene. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og pepper.

Anrett og server.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+