Skrei med gravlaks og løksaus

Skreien er pakket inn i gravlaks, og når den kommer ut av ovnen faller torsken nesten fra hverandre.

Foto: Fra TV-serien Mat i Norden / YLE

Skrei med gravlaks og løksaus

Utenom skrei har de helt fersk laks på Skrova. Michael Björklund kombinerer disse to norske fiskene ved å pakke torsken inn i tynne skiver gravlaks. Det gir torsken en lett dillsmak og gjør den saftigere.

Slik gjør du

Skrei med gravlaks
Sett ovnen på 170 °C. Skjær skinnet av torsken, del fisken i fire porsjonsstykker. Salte og pepre torsken lett. Rull inn hvert torskestykke i to skiver gravlaks. Fisken legges i ildfast form og stekes i ca. 15 minutter. Bruk gjerne steketermometer, perfekt temperatur er 48 °C midt inne i fisken.

Løksaus
Skrell og finhakk løken. Brun den lett i stekepannen. Strø over hvetemel. Rør godt og hell på fiskebuljong og fløte etter hvert. La sausen småputre i ca. 10 minutter. Smak til med salt og litt sukker.

Server løksausen med skreien, ovnsbakte gulrøtter og kokte poteter.

Tips

Mat i Norden: Mat i Norden

Kilde: Michael Björklund i TV-serien Mat i Norden/YLE