Slik gjør du
Pisk egg og sukker på medium hastighet til stiv eggedosis, ca. 10 min.
Tilsett smeltet sjokolade og olje som er romtemperert, må ikke være varmt (kroppstemperatur). Sikt hvetemel med bakepulver og vaniljesukker og rør det/vend det inn i resten av røren.
Helles i en form, 24 cm, og stekes ca. 25 min på 180 °C. Når bunnen er ferdig kan trykke lett på den og fingertrykket skal sprette opp.
Sjokoladekrem
Rør egg, sukker og fløte sammen og sil det. Kok blandingen opp, mens du rører godt. Tilsett sjokolade og meierismør, rør godt og kjør kremen glatt med stavmikser. Settes på kjøl til neste dag og piskes opp i en kjøkkenmaskin, til kremen er luftig.
Del kakebunnen i tre. Ha sjokoladekrem på hvert lag. Bruk resten av kremen til å pynte med. Kaken pyntes etter eget ønske
Tips
Hvis eggeplommene er små, ta en ekstra eggeplomme i. Eggehviten kan fryses/brukes til omelett eller i en mandelbunn.