Brenneslesuppe

– Du vil bli overrasket over hvor god brenneslesuppen er, sier Lise Finckenhagen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Brenneslesuppe

Når du serverer brenneslesuppe har du også en historie å fortelle. Hvor fant du brenneslene, hvordan var turen? Lise Finckenhagen liker mat med fortellinger og gir deg oppskriften på neslesuppe.

Slik gjør du

Bruk hansker når du jobber med neslebladene. Skyll bladene i kaldt vann.

Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle. Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen. Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5-10 minutter.

Kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløten, gi suppen et nytt oppkok og smak til med salt, pepper og revet muskat.

Kilde: Lise Finckenhagen i Jacobsen på lørdag