Hopp til innhold

Anmeldelse: Picross 3D

Enkelt og morsomt, Picross 3D er helt genialt på Nintendo DS.

Picross 3D
Foto: Nintendo

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Picross 3D

Slik ser Picross 3D ut.

Foto: Nintendo

De siste årene har det kommet en bølge av «nye» kryssord som for eksempel sudoku, kakuro og nonomino. Denne typen japanske tallkryssord har blitt enormt populære, også på håndholdte konsoller som DS og Iphone.

I Picross 3D blir det tradisjonelle puslespillet krysset med sudoku og 3D, med andre ord et steg lenger.

Du blir presentert med en stor kube, som består av mange små kuber. På sidene står det tall som angir hvor mange firkanter det skal være igjen i hver rad og kolonne.

Så må du fjerne overflødige firkanter for å tilslutt sitte igjen med en tredimensjonal figur, løsningen på puslespillet altså.

Høres kanskje lett ut? Ja, i starten er det veldig greit. Etter en stund vil du klø deg ustanselig i hodebunnen.

Picross 3D er ikke et spill som skiller seg ut i fra mengden på grunn av grafikk, lyd eller andre sanselige stimuli. Det skiller seg skarpt ut på grunn av sitt enkle og geniale spillkonsept.

Hjernen får virkelig kjørt seg, og den gode følelsen av mestring når du endelig klarer et vanskelig puslespill bare øker for hvert eneste brett.

Skal det være en kaffetrakter?

Etterhvert som du løser puslespillene, finner du altså nye figurer. Enten det er en sommerfugl, en boks, en kaffetrakter eller en blomst, får du lagt alle til i ditt figurbibliotek. Her kan du leke videre med figurene du har funnet, og lage skrullete scener som ikke har noe poeng i det hele tatt. Det er nok artig for de minste, og det er faktisk Picross 3D for de eldre også.

Picross 3D er en innertier av et koselig puslespillspill (artig ord), som passer for deg som liker kryssord, sudoku og Scrabble.

(kommentarfeltet finner du under videoen)

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober