Hopp til innhold

Anmeldelse: Little King's Story

Little King’s Story er et godt og gammeldags eventyr om den lille helten som blir en stor konge.

Little King's Story
Foto: Rising Star Games

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den japanske utgiveren Rising Star Games har et noe frynsete rykte, haugevis av spill av heller tvilsom kvalitet gjør at Little King’s Story overrasker.

Liten helt

Du er en liten gutt, som finner en magisk kongekrone, og vips er du kongen over verdens minste kongedømme. Du har et lite hus, tre hjelpere og omtrent femten innbyggere.

Hva gjør du nå? Jo da, ut på skattejakt for å utvide, bygge og erobre landet rundt deg.

Ikke la deg lure, selv om det er historien om den lille kongen er ikke spillet lite. Little King’ Story er et rollespill med strategielementer, som henter mange referanser fra simulasjonsspill som Animal Crossing og Pikmin.

Det finnes tonnevis av små oppdrag og sidehistorier, som gjør at dette spillet fremstår som søtt og lite, men er i virkeligheten dypt og enormt.

Enkle kontroller

Du styrer den lille kongen rundt med joysticken på nunchucken, og bruker A og B-knappene for å gi kommandoer til befolkningen din. Det er intuitivt, litt vanskelig å mestre, men betyr at de aller fleste kan plukke opp Little King’s Story å ha det gøy.

De forskjellige karakterene du møter er engasjerende, morsomme og har egne personligheter.

Historien presenteres i fine filmsekvenser, og grafikken i spillet er fargerik og livaktig. Spillet viser Nintendo Wii fra en vakker side, og musikken følger det grafiske med kjente svulstige klassiske stykker.

Little King’s Story er som et artig eventyr, som du vil lese en gang til. Det er fargerikt, veldig morsomt og et spill som passer for både nybegynnere og erfarne spillere.

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.