Hopp til innhold

Visuelt godteri

Vakker vold og visuell nytelse. Soul Calibur 4 skjemmes kun av en dårlig innpakning.

Soul Calibur 4
Foto: bdgamers.net

Den evige kampen mellom det gode og onde er et velkjent tema for drama, film og ikke minst spill. I Soul Calibur 4 er målet å vinne mot overmakten for å få bruke lysets og mørkets sverd.

Følg med på P3 Fredag mellom klokka 16 og 21, og du kan vinne et eksemplar av Soul Calibur 4.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tradisjonelt

Soul Calibur 4 bygger på tradisjonene, og er et slåssespill av den gamle typen. Her får du en kort historie for hver eneste karakter, og her finner vi også et lite scoop. Blant karakterene er ingen mindre en Darth Vader og Yoda, noe som definitivt gjør dette til et lite must for alle som liker Star Wars. Resten av karaterene består av kjente fjes og nye, og gir mye variasjon.

Vanligvis i et spill er historiefortellingen et sentralt element, i Soul Calibur 4 har de tatt en radikal tilnærming.

Hver karakter her en liten historiemodus som forklarer hvorfor nettopp de vil ha tilgang til de to sverdene. Nedturen er at hver historie er så kort, det tar knappe femten minutter på hver, at jeg aldri får noe forhold til karakteren. Og det hele ender opp med å bli kjedelige saker, som kun spilles igjennom for å få låst opp andre karakterer.

Soul Calibur 4
Foto: images.com.com

Best med en kompis

Spillet finner sin rett i flerspillerdelen, hvor du kan ta opp kampen med venner og kjente. Og banke livsskiten ut av de, intet mindre. Denne gangen finner vi også en online funksjon, som fungerer tålig greit, men pass på har du litt tregt internett så blir det heller til et mareritt.

Grafikken, animasjonene og lyden er som seg hør og bør på topp, ettersom spillet er tilgjengelig på de to kraftpluggene Playstation 3 og Xbox360. Men her ser det ut som glansarbeidet har stoppet. Menyen er vanskelig og talløse muligheter til å lage din egen karakter er vanskelig å forstå. Det finnes ingen lett tilgjenglig brukanvisning i spillet.

Ganske enkelt, et glimrende innhold blir skjemmet av en rotete innpakning.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober