Til to personer trenger du:
400 g torskefilet, helst med skinn
4 ss grovsalt
pepper
Slik gjør du:
Bruk en kniv eller en gryteskrubb og skrap skjellene av torskeskinnet (Da kan man spise skinnet, hvis man vil) Legg fisken i langpanne med skinnet ned og strø på grovsalt. La fisken ligge i en time. Skyll så av saltet og tørk fisken med papir. Del i passe porsjonsstykker.
Pepre fisken. Stek den i stekepanne i olje på høy varme. Stek først med skinnsiden ned i 2-3 minutter, og så snur du fisken og steker den i ca 2 minutter på den siden også. Fisken er ferdig når du trykker på den, og den flaker seg.
Potetpuré:
200 g mandelpotet uten skall
Ca 2 dl h-melk
1 ss smør
salt og pepper
2 fedd hvitløk uten skall
Ca 3 dl melk til koking av hvitløk
Fremgangsmåte:
Kok hvitløken i melk til den er mør. Kok mandelpoteter i vann uten salt. Tøm av vannet. Mos potetene med en visp eller gaffel. Spe med ca 2 dl varm melk til du får grøtkonsistens. Smak til med smør, salt og pepper. Mos den møre hvitløken med gaffel i en kopp, og smak til potetpureen.
Nøttesmør:
2 ss smør
4 ss soyasaus
1 ts honning
1 ss grovhakkede hasselnøtter
pepper
Fremgangsmåte:
Brun smør i en kjele. Tilsett honning og soyasaus og grovhakkede hasselnøtter, og smak til med pepper.
Server gjerne med marinerte tomater:
8 cherrytomater
1 dl olivenolje
1 ss rødvinseddik
2 stjernenanis
Ha alt i en kjele med lokk. Kok opp, og ta kjelen av platen. La den stå til den er lunken.