- Vi har alt for mye mat i kjøleskapene våre, sier Lars Monsen, og tar de mange ensidige måltidene som en morsom, mental utfordring. Men han ble glad da Ut i naturen bød på litt mer variert kost under
Kun sjokolade til lunsj
Frokosten består som regel av knekkebrød og formiddagsmaten av sjokolade. Og middagene er salta ris, men utvides med fisk hvis han har vært heldig med stanga.
Det høres skrint og ensidig ut for alle som er vant til overfylte matskap og handlevogner, men Monsen blir ikke lei. I hvert fall ikke dersom han får kokt fisk i tillegg til den faste dagsrasjonen med 100 gram ris. Og slik må det nesten være siden han skal bære alt han han trenger for flere uker.
Derfor ble det litt ekstra stas når Ut i naturen kom på besøk med medbragt mat for noen dager. Da ble det plutselig både brødskiver, lapskaus, kjøttpølser og potetmos ved bålet. Likevel var det fiskesuppa til Monsen som smakte best.
Monsens fiskesuppe:
- To små harr
- Ei lita gjedde
- En liten ørret
- Gastromat-krydderblanding
Legg de rensede fiskene hele ned i kaffekjelen. Strø på litt krydderblanding. Hell på vann slik at det dekker fisken og kok opp vannet over bålet. La fisken trekke noen minutter til kjøttet løsner fra beina. Ta ut fiskene av kjelen, rens og del opp fisken i biter. Legg bitene tilbake i kaffekjelen og fiskesuppe er ferdig. Nytes gjerne direkte fra kjelen!
Ut i naturen, NRK 1, tirsdag 4. september klokka 19:30.