Stor i Colombia

Vi møtte Satyricon under deres første turné i Sør-Amerika, verdens mest metallfrelste kontinent.

Skrevet av:
Publisert 10:00 12 november, 2011

Blant metalband er det en kjensgjerning at det er i Sør-Amerika man finner de mest dedikerte fansene. Derfor var det en drøm som gikk i oppfyllelse for Satyricon da de for første gang fikk turnere i land som Brasil, Chile og Costa Rica. Da Lydverket traff dem, var de i Bogota, Colombia, hvor de ble møtt av ekstatiske fans; fans som hadde ventet i årevis på å få møte sine norske helter.

Hele reportasjen ble sendt under gårsdagens Lydverket TV-sending, men du kan også se den i spilleren over. Klikk her for å se hele TV-sendingen, hvor blant annet Bare Egil er innom vårt studio på Internasjonalen for å snakke om sitt kommende TV-program «På kryss og tvers med Bare Egil», mens Gabrielle spiller live.

Tags: , , , ,

Del "Stor i Colombia"
 

16 kommentarer på “Stor i Colombia”

 1. Yue Hatake sier:

  the best concert in this year i hope you can came to bogota every year good luck guys and good energy yeeeeaaaaahhh!!!!

 2. Funny, he did cry at Mother North. A great guy, one of my best friends, I’m really glad he got to see one of his dreams come true. 

 3. [...] http://www.nrk.no 5.522896 -74.602604 Recomendar:ShareFacebookTwitterDiggRedditStumbleUponCorreo [...]

 4. Amazed by the virtuosism n the professionalism of Satyricon. We’d be pleased n honored to host u one more time.

  Long live to Satyricon.

 5. anybody can translate norwegian parts?

 6. Anonym sier:

  Takk Lydverket for en fantastisk bra reportasje

 7. Maurik Viking sier:

  TANKS NORUEGA!!! att Mailenuz Colombia Sout America

 8. Iván David sier:

  Yaaay, i cried… @facebook-648795235:disqus  is right… and i know my english sucked… i was really amazed before, in and after the concert… 

  I am really happy for have been interviewed by them and for have been in that concert!!!… That one was an awesome day!!!

 9. [...] live för första gången i Sydamerika så satte public service ihop ett kort reportage, sänt i Lydverket, från deras besök i Bogota. Det är ungefär detsamma som att SVT skulle ha kommit på tanken att [...]

 10. Yo soy de Bogota y vivo en Noruega, hablo Noruego, si vieran severa humillacion que le pegaron a Colombia con este reportaje. Los de Satyricon habian oido un rumor de que la policia habia secuestrado a una banda y los habia llevado a una choza. Luego en Monserrate refleccionaron sobre lo que era tocar en uno de los paises mas peligrosos del mundo. Despues disque Frost se enfermo en Andres Carne de Res y que estaba bravo porque el tommer no se pudo reemplazar, pa terminar el manager no le consiguio el vino que era a Satyr. Conclusion: TODO EN BOGOTA SALIO MAL EXCEPTUANDO LOS FANS. Esto es tipico reportaje europeo, marik por mas que uno se esfuerze por que salgan bien las cosas nunca es igual, siempre es peor que ellos. No me gusto el reportaje porque no fueron justos los periodistas como siempre….

  • Anonym sier:

   Hei Karina. Det er synd at du ikke likte reportasjen. Samtidig blir det feil å si at vi ikke har vært rettferdige, og at vi har gjengitt et feil bilde av hvordan ting var. Personlig syntes jeg at Bogota var en fantastisk by, og at colombianerne var utrolig hyggelige, og tok veldig god vare på oss. Jeg hadde lett reist tilbake til Bogota imorra. Men nå er det nå sånn, at Satyricon er et band som har særdeles høye standarder til både seg selv, og folk rundt seg, og da kan de ikke være like fornøyd med alt. Det vi skildrer i reportasjen var det som skjedde, og som journalister er det nettopp det som er vår oppgave. Vi var tross alt ikke der for å lage en reisereklame for Bogota. Men som du la merke til, så valgte vi også å fokusere på hvor viktig det var for Satyricon å møte sine colombianske fans, og hvor fantastiske de syntes de var. Og det er i hvert fall 100 % sant.

  • Karina, me encuentro en Colombia.. y estuve en excelente concierto…. desafortunadamente no entiendo un carajo que dicen aquí… me puedes orientar por favor?? es decir que como raro salieron con comentarios negativos sobre la organización o como se les trato en Colombia.??  te lo agradeceria milll veces.. mi usuario es edgarar69@hotmail.com gracias. 

  • Karina, me encuentro en Colombia.. y estuve en excelente concierto…. desafortunadamente no entiendo un carajo que dicen aquí… me puedes orientar por favor?? es decir que como raro salieron con comentarios negativos sobre la organización o como se les trato en Colombia.??  te lo agradeceria milll veces.. mi usuario es edgarar69@hotmail.com gracias. 

 11. Hei, 

  Ja Jeg forstår at Satyricon krever mye. Jeg kjenner noen som har vært med på turnee med dem og han har sagt til meg at de er like kresne overalt. Problemet er at det er ikke sikkert at vanlig folk som ser det her for første gang vet om det. Det ser ut som de Colombianske arrangører er uprofesjonelle eller at de er «amatører» og bare dårlig fordi det er i et u-land og det er derfor at alt går galt. 

  Jeg selv har vært med på utallige konserter med Skandinaviske band i Colombia. Dimmu Borgir kom når jeg var 14 det var 10 år siden (de spiller i år der også). Jeg så Mayhem når jeg var 15 år. Har sett Gorgoroth, Tristania, Hypocrisy, Marduk (3 ganger) osv. Landet får besøk av mange land fra hele verden hvert år, til og med Iron Maiden filmet en konsert der i Bogota. 

  Så der ser du at vi har en lang tradisjon med Black Metal konserter i Colombia. Jeg vet ikke om noen gang et band har vært kidnappet av politi, det har kommet aldri på nyheter eller noe. Forresten Dimmu Borgir er mye større enn Satyricon i landet og jeg er helt sikkert at dere kunne ha fått en mer nyansert reportasje sammen med dem. 

  Synd at det fantastiske inntrykk du fikk der i Bogota, kom ikke helt frem. Dessverre så det ble en typisk «de andre der nede» reportasje. 

  • Anonym sier:

   Jeg har faktisk fått mange kommentarer fra folk som etter å ha sett reportasjen, mener at det er bandet som fremstår som kravstore, fremfor at det er den colombianske arrangøren som fremstår som uprofesjonell, så det kommer nok litt an på øyet som ser. Jeg er fullstendig klar over den sterke tradisjonen for metallkonserter som er i Colombia, og jeg mener at vi i reportasjen formidler et land med en fantastisk metallkultur, som Satyricon har gledet seg lenge til å besøke. De har faktisk såpass forventninger til besøket, at de inviterer med seg et norsk tv-team for å dokumentere det. Men nå er det faktisk sånn, at det var en del ting som gikk galt da de var der, noe jeg syns bandet taklet veldig bra, de hadde hele tiden fokus på å bruke all energi på sine fantastiske fans, og ikke på ting som ikke var helt som det skulle. Men det ville vært veldig rart om vi ikke skulle ta med noen problemer i vår reportasje om Satyricons første møte med Colombia, det tjener ingen å fremstille det som om alt gikk på skinner. Vi ville gjort det samme om det skjedde i Tyskland eller i Norge.

 12. [...] Les og se mer: Satyricon i Colombia [...]

Legg igjen en kommentar