Test av MP3-spillere

Produktfoto: iRiver.com

Produktfoto: iRiver.com

Er du klar for en ny MP3-spiller i sommer. Forbrukerrapporten har gjennomført en omfattende test av de mange små kraftpakkene. Her finner du resultatet.

Strømmen av stadig nye MP3-spillere med nye funksjoner ser ikke ut til å ta noen ende.

Forbrukerrapporten tester derfor hvert halvår hvilke spillere som er best.

Denne testen har delt spillere inn i kategorier; enkle MP3-spillere, MP3-spillere med mulighet for fotovisning, MP3-spillere med mulighet for videovisning og mobiltelefoner med MP3-spillere.

Spillerne er testet for alle grunnleggende funksjoner som lydkvalitet, batteriegenskaper, brukervennlighet, allsidighet, om spilleren kan spille mange musikkformater etc, hvor enkel spilleren er å ta med seg, holdbarhet og faren for hørselskader.

Har du tenkt å investere i en spiller så er det viktig å bestemme sine behov for tekniske spesifiaksjoner før du velger en MP3-spiller.

Grundig test og mye nytt

Siste utvikling blant spillerne er en vanntett spiller. Du får også spillere med funksjoner som radio med opptaksmuligheter, større og bedre display for å vise favorittbildene eller se en god film, samt mindre funksjoner som diktafon, stoppeklokke, kalender, skritteller og masse annet brukbart.

Vil du ha alt i ett så kan du kjøpe deg en mobiltelefon med MP3-spiller. Det er plukket ut fem slike til testing. De er kun testet som MP3-spillere.

Pris cirka 1700,-

Pris cirka 1700,-

iRiver U10

Best ut i test er iRiver U10. Det er en foto- og videoavspiller. Den har svært god lydkvalitet og brukervennlighet. Bra på gjengivelse av bilder. Spilleren har også klokke, vekkerklokke og FM-radio med opptaksfunksjon.

Pris cirka 3200,-

Pris cirka 3200,-

Archos Gmini 500

På andre plass finner vi Archos Gmini 500 som er en bilde- og videoavspiller. Spilleren får skryt fordi den er så god på gjengivelse av bilder og film som følge av display med god kvalitet og høy oppløsning. Den er også bra på lyd og har innebygd høytaler. Spiller også av flere ulike videoformater og er mest best på brukervennlighet i testen.

Pris cirka 2500,-

Pris cirka 2500,-

Creative Zen Vision:M

Tredjeplassen går til Creative Zen Vision:M som også er en bilde- og videoavspiller. Spilleren er brukervennlig med god lydkvalitet. Den har FM-radio med opptaksfunksjon og har en rask filoverføring.

Klikk deg inn her for å se hele testen!

MP3-ord

Lydmuren

Flere av spillerne kommer meget bra ut når gjelder tekniske spesifikasjoner, men siden lydtrekket er for høyt raser de nedover listen. Det betyr at uansett hvor fabelaktig ytelse spillerne har, vil de ikke oppnå toppkarakter fordi de ikke ivaretar Verdens helseorganisasjon (WHO) grense på 85 dBA for langvarig lydeksponering.

Litt i høyeste laget

En gruppe amerikanske iPod-brukere saksøkte Apple tidligere i år. De hevder at selskapet skader amerikanernes hørsel. De mener at iPods maksvolum på 115 desibel er altfor høyt, og vil ha tallet senket til 100.

I Frankrike, etter pålegg fra myndighetene har Apple blitt tvunget til å redusere volumet på sine MP3-spillere til maks 100 desibel.

Apple har også lansert en volumbegrenser, slik at man kan stille inn et maks lydvolum. Funksjonen kan lastes ned fra Apple.no.

(Tester i samarbeid med Forbrukerrapporten)

Lenker

    Livsstil:

    TV og radio

    Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
    Alkohol gjør noe med stemningen og er en naturlig del av mange sosiale settinger. Men hvor går grensen mellom å like alkohol og å være alkoholiker? Og hvorfor er det så vanskelig å være ærlige når vi synes noen drikker for mye, spør programleder Helene Sandvig. Programleder Truls Pedersen lærer knep for å klatre bedre. Klatrer Tina Johnsen tar han med på bratte utfordringer innendørs og ute i naturen. Hvor ofte trenger man egentlig å vaske håret med shampoo? "No poo" - alternativene til hyppig shampoobruk brer om seg.
    Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)