Storkobbe på tynn is - Foto: Torgeir Beck Lande / NRK
Foto: Torgeir Beck Lande / NRK

Storkobben blir kjendis

Et klipp fra Ut i naturen-dokumentaren «På tynn is» er sett av over 100.000 på Youtube.com.

Det hjerteskjærende klippet har fått folk over hele verden til å reagere.

På litt over en uke har 100.000 Youtube-brukere sett storkobbens slit for å finne stabil is.

SE:  Storkobbe gjennom isen  i NRK Nett-TV eller se klippet på Youtube: Bearded seal on thin ice

 

3. plass i NRK

Debatten om klimaendringer går nå på det populære nettstedet. Over 500 har kommentert videoen.

Kun to av NRKs klipp på Youtube har blitt sett flere ganger. Sketsjen «Helpdesk» og musikkvideoen «Party with beer» har lenge vært populære videoer på nettsiden.

 

Klimaet truer livet i Arktis

Selen en av mange dyr som er avhengig av isen i Arktis for å overleve. I dokumentaren på «På tynn is» får publikum se hvordan klimaendringene er i ferd med å forandre Arktis.

DOKUMENTAREN: På tynn is

LES OM DOKUMENTAREN: Arktis smelter: Dyreliv på tynn is

Øyenvitne i Arktis - blogg fra opptakene til «På tynn is»  

«På tynn is», som er sett av 500 000 nordmenn, lages nå i en internasjonal versjon som skal selges til utenlandske tv-selskaper.

Det sterke programmet fra Svalbard fikk mye skryt av publikum på et nettmøte etter første visning på NRK1 under Ekstremværuka 2007.

LES: - Skulle vært vist i FN

Under nettmøtet svarte programskaper Unni Ødegård og klimaforsker Helge Drange på spørsmål om issmeltingen i Arktis.

 

Mer om klimaendringer i Arktis:

 

 

Livsstil:

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Alkohol gjør noe med stemningen og er en naturlig del av mange sosiale settinger. Men hvor går grensen mellom å like alkohol og å være alkoholiker? Og hvorfor er det så vanskelig å være ærlige når vi synes noen drikker for mye, spør programleder Helene Sandvig. Programleder Truls Pedersen lærer knep for å klatre bedre. Klatrer Tina Johnsen tar han med på bratte utfordringer innendørs og ute i naturen. Hvor ofte trenger man egentlig å vaske håret med shampoo? "No poo" - alternativene til hyppig shampoobruk brer om seg.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)

TV og radio

Kan fire vanlige mennesker lære å bli lykkeligere i løpet av fire måneder? I siste episode får vi svaret. Veileder og lykkeforsker Lisa Vivoll Straume møter Aina, Stål, Kristan og Stine en siste gang for å oppsummere hvordan reisen har vært. Det blir mange sterke tilbakeblikk for deltagerne, som forteller om det de har lært. Norsk livsstilserie. (8:8)
Br. helseserie. Skjeve bryster, en vridd penis, kviser i hodebunnen og en rumpe som verker, står på legenes arbeidsliste i dag. Dawn og Pixie stiller opp til mammografi for å finne ut hvilken metode som fungerer best til å oppdage brystkreft i en tidlig fase. Dessuten får vi høre hvordan det er å leve med narkolepsi. (Embarrassing Bodies) Sesong 4A (8:9)
Samer og norsk nasjonsbygging. Ufør 50 år.